Masterointi on viimeinen mahdollisuus vaikuttaa ääneen ennen sen monistusta esimerkiksi cd:lle. Se on erityisen tärkeää silloin, jos äänite on kaupallinen, sille halutaan radiosoittoa tai siihen muuten halutaan viimeistelty ääni. Masteroinnilla ei voi pelastaa huonosti soitettua tai miksattua äänitettä, mutta sen avulla on mahdollista saada kohtuullisen hyvin miksatusta tuotteesta hyvän kuuloinen, viimeistelty ja radiosoittoon valmis äänite.

Ohjeita ennen masterointia

Masterointiin lähetettävä äänitiedosto tulisi olla kompressoimaton master-ulostulon osalta. Myös master-eq tulisi jättää pois kokonaan. Kappaleen maksimitasot on jätettävä alle nollatason. Loppuhäivytykset jätetään masteroijalle, mutta miksaajan tulisi kuitenkin siistiä mahdollisuuksien mukaan häiriöäänet, rasaukset, koputukset ja muut vastaavat ettei niitä olisi enää masterointiin tulevassa kappaleessa. Kappaleiden alutkaan eivät tarvitse olla valmiiksi tiukasti leikattuja, vaan häiriöäänten poistaminen moniraitamiksauksessa riittää. Katso lisää masteroinnista.

Cd-masterointi ja e-masterointi

Media Bullet tarjoaa sekä perinteistä cd-masterointia että e-masterointia. E-masteroinnissa asiakas saa äänitiedostonsa normaalin cd-masterin sijaan latauslinkkeinä, ja tämä mahdollistaa nopeamman palvelun, koska fyysisen tuotteen lähettämistä ei enää tarvita. Masteroinnissa on täysi tyytyväisyystakuu. Tarvittaessa muutoksia tehdään, kunnes asiakas on tyytyväinen.

Voit lähettää äänitiedostosi masterointiin heti täältä!